Hopp ned til innhold

Fremtidens boliger i Asker og Bærum

Elin drømmer om heis. Jacob vil inn på boligmarkedet. Dina har behov for å kjenne naboen, og Magnus ser for seg et liv ved sjøen. Det er mange hensyn å ta når man skaper boliger, og Asker og Bærum Boligbyggelag tenker nå nytt.

– Da Asker og Bærum Boligbyggelag ble opprettet for 75 år siden var det bolignød. Folk sto i kø for å få seg et sted å bo etter krigen, og ABBL ble et slags «kølappsystem» fordi vi tilbød medlemmene våre et nummer i køen. Vi ga dem også muligheten til å opparbeide seg ansiennitet i boligmarkedet, noe som ga, og fortsatt gir, medlemmene et fortrinn på sikt, sier Erling Rein, administrerende direktør i ABBL.

Siden den gang har boligmarkedet tatt fyr. I dag kan du rusle innom eiendomsmegleren en lørdag formiddag, og gå ut med en husnøkkel i hånden på mandag. Men hva vil skje med boligmarkedet fremover? Hvilke visjoner vil bli til virkelighet?

GENERASJONSSAMFUNNET

– Vi ser for oss en bosituasjon der eldre og yngre beboere kan hjelpe hverandre, forklarer Rein. Han kaller det et «generasjonssamfunn». Tanken bak det nytenkende konseptet er at eldre beboere med et økende omsorgsbehov vil bo side om side med yngre mennesker. ABBL ønsker å utvikle en plattform der de eldste kan melde inn sine praktiske behov; alt fra handling til søppeltømming, tur med hunden og utskifting av en lyspære. Yngre beboere med kunnskap, tid og ressurser vil kunne tilby seg å hjelpe, og vil kompenseres i form av en cashpointvaluta. Visjonært, javisst. Mulig? Det vil fremtiden vise.

Trykk på knappen nedenfor og les mer om hvordan Elin, Jacob Dina og Magnus, alle i forskjellige livsfaser, ser for seg fremtidens bosituasjon.

Les mer