Hopp ned til innhold

Arbeidsuke i ABBL

Første uken i april i år fikk ABBL besøk av tre gutter fra Bekkestua ungdomsskole. De skulle ha arbeidsuke hos oss og var spente på hva det ville si å jobbe i et boligbyggelag. Fire dager etter oppstart var en fornøyd gjeng klar for å oppsummere sitt besøk.

Ludvik Hembre fulgte ABBLs avdeling for nybygg og rehabilitering, mens Kristoffer Longva Eriksen og Henrik Westvik Kristoffersen fulgte arbeidet til teknisk forvaltning.

- Jeg synes det var gøy å jobbe her, morsommere enn skole. Jeg lærte flere praktiske ting og likte at det var mindre rutinejobbing enn på skolen, sier Westvik Kristoffersen som forteller at han gjerne vil bli ingeniør.

I arbeidsuken ble guttene med ut og så på forskjellige utfordringer som vi står ovenfor i vår hverdag. De fikk også bli med for å besiktige utbedring etter vannskade og tak arbeider på boligblokker.

- Etter å ha hatt besøk av Kristoffer, Ludvik og Henrik så sitter vi igjen med en positiv følelse på at vi kan rekruttere folk til håndverkeryrket. Gutta var blide og positive å ha med ut på befaringer, forteller Roy Arnesen, ingeniør på teknisk avdeling i ABBL.

Kristoffer Longva Eriksen ønsker i fremtiden å jobbe med forarbeidet som ligger i boligutbygging, og mente at det var nyttig for ham å se hvordan man jobber i et utbyggingsselskap som ABBL.

- Det var spennende å lære om hva man gjør, og jeg likte at det variert og at man jobber både på kontor og mye ute, sier Longva Eriksen.

For ABBL er det en positiv erfaring å ha elever på arbeidsuke. Vi er opptatt av å formidle den jobben vi gjør og ikke minst ønsker vi å inspirere ungdom til å velge fag som de senere kan ha bruk for i bransjene vi jobber med.

- Jeg synes det er fint at ungdom ønsker innblikk i hva vi på teknisk og rehabilitering I ABBL jobber med. Det er positivt om elevenes besøk her kan bidra til at rekrutteringen til byggfag øker, for det trengs fremover. Hvem vet, kanskje en av dem havner hos ABBL i fremtiden, sier Arild Husebø, seksjonsleder på teknisk avdeling.

Del artikkelen: