Hopp ned til innhold

Hjelp biene - vinn konkurranse

Bier og humler er naturens superhelter og flere biearter er i ferd med å bli utryddet. Mye av maten vi spiser og naturen som vi er så glad i er avhengig av pollinering fra biene. Vi i ABBL ønsker å skape et engasjement rundt dette og oppfordrer alle som har mulighet til å bli med å skape et hjem for biene! Tar du bilder og deler med oss kan du vinne fine premier!

Hjelp biene og vinn fine premier

Bier tenger et trygt sted å bo og de trenger vann. Det å skape et hjem for biene kan gjøres som et lite prosjekt eller noe større. Alt fra å la bievennlige planter få vokse i hagen til å lage et hyggelig vannbad, er med å hjelpe. Bier liker hulrom som du gjerne finner i gamle stubber. Om du vil lage et biehotell kan du knytte sammen rørplanter, borre noen mindre og større hull i en vedkubbe, eller om du finner en gammel mursten med hull så kan det også gjøre nytten. litt gress, noen jordklumper som biene kan bruke til å lukke hjemmet sitt med og en lukket bakvegg er også med på å gjøre biene happy. Sett biehotellet litt høyt, det skaper trygghet og ro.

Vi kårer i august 3 vinnere som har sendt inn bilder som viser at de har gjort noe ekstra for biene (og humlene, de er i samme familie).

Finn oss på Instagram og del på #abbl_bieglede

Vinnerne blir annonsert på vår Instagramkonto: @abbl_degogditthjem og i ABBL Nytt.