Hopp ned til innhold

Nybyggerne

Asker og Bærum blir bare mer populært, og det blir stadig trangere om plassen. Derfor styrker ABBL staben i nybyggavdelingen med to nye medarbeidere, når en av de ansatte nå går av med pensjon.

«Det er jo kjempegøy å få være med og utvikle stedet hvor jeg har røttene mine, og som jeg elsker mer enn noe annet sted på jorden», smiler nyansatt markedssjef Johannes Rivertz. Han er født og oppvokst på Nesøya og er fjerde generasjons askerbøring. «Å bidra til at flere får oppleve hvor bra det er her, ser jeg mer på som et privilegium enn en jobb.»

FELLES BAKGRUNN, VARIERT KOMPETANSE
Johannes Rivertz har bakgrunn som eiendomsmegler, med flere års erfaring fra boligsalg i Asker og Bærum. Sammen med nyansatt prosjektdirektør Aleksander Ekeberg, som har bakgrunn som advokat, inngår han i et tverrfaglig team som skal ta nybyggavdelingen i ABBL til nye høyder. Både Rivertz og Ekeberg har jobbet mer enn ti år i andre avdelinger i ABBL, så ferske i organisasjonen er de på ingen måte. Med i teamet er også Mette Heidi Kirksæther og Liv Oddrun Hustveit, henholdsvis arkitekt og ingeniør, som begge har vært i avdelingen en stund.  
«Vi fire har ulik bakgrunn og kompetanse, og det er veldig viktig for å skape et komplett fagmiljø», forteller Mette Heidi Kirksæther, kollega av Rivertz og prosjektsjef i ABBLs nybyggavdeling, «men det er én ting vi deler: Vi er lokalpatrioter. Vi er alle enten født eller oppvokst her, og har mye av vår egen identitet knyttet til Asker og Bærum. Jeg tror det er en viktig egenskap når du skal finne og utvikle eiendom her.»

BARE Å TA FOR SEG
Kirksæther har rett når hun antar at hun deler lokalpatriotismen med de andre på jobben. De har alle sine favorittsteder og -aktiviteter og bruker både skogen og sjøen flittig.
«Jeg mener oppriktig at Asker og Bærum må være et av verdens beste steder å bo», sier Liv Oddrun Hustveit, ingeniør og byggesaksbehandler i ABBL nybygg, «her har du flotte tur- og aktivitetsmuligheter uansett når det er på året: fra endeløse skiløyper i Vestmarka og skøyter på Kadettangen om vinteren og til båtliv og bading i fjorden på sommeren. I tillegg har du utallige muligheter når det gjelder sport og idrett – fra ishockey og fjellklatring til fotball og tennis – det er i grunnen bare å ta for seg. Det er ikke rart Asker og Bærum ligger over snittet når det gjelder folkehelse.»

ALLTID PÅ JAKT
ABBL nybygg er alltid på tomtejakt og finner ofte prosjekter «der ingen skulle tru …».
«Å finne gode tomter handler om å ha teft og lokal kjennskap», sier Aleksander Ekeberg som går inn i stillingen som prosjektdirektør i ABBL nybygg og har bodd hele livet på Kolsås i Bærum. «Du må kunne se mulighetene andre kanskje ikke ser, og ha kompetansen og musklene til å gjøre noe med dem. På den måten gjør vi Norges indrefilet tilgjengelig for flere, og det er jeg veldig glad for. Vi har fortsatt massevis av plass i Asker og Bærum – det handler bare om å ha øynene med seg – og jeg tror jeg snakker for alle kollegaene mine når jeg sier at jeg gleder meg til å skape nye, gode nabolag for unge og gamle, familier og single.»

TÅLMODIGHET ER EN DYD
Selv om Aleksander og resten av teamet skulle finne drømmetomten, er det ikke bare å sette i gang å grave. Tvert imot, det kan ta så mye som ti år fra plan til bygg, for å si det slik.
«Å utvikle en eiendom fra bunnen av er en komplisert og tidkrevende oppgave, som involverer mange mennesker og prosesser hvis du skal gjøre det skikkelig. I slike prosesser må du være langsiktig og metodisk og ikke falle for fristelsen til å ta snarveier underveis», forteller Ekeberg. «Vi finner ofte tomter som enten er regulert til andre formål, eller som ikke er utbygd i det hele tatt, og da sier det seg selv at det kan ta tid før førstemann flytter inn.»
ABBL nybygg arbeider etter det man kaller «vugge til grav»-prinsippet, som vil si at de påtar seg hele prosjektansvaret fra planlegging via byggeledelse til overlevering. På den måten sikrer de at prosessen er så smidig og oversiktlig som mulig, slik at verken de eller boligkjøperne skal få noen ubehagelige overraskelser til slutt.
«Det er viktig å huske at det du holder på med, ikke er å lage investeringsobjekter, men hjemmene til folk», sier Mette Heidi Kirksæther, «og det er ikke det samme som å selge en bil eller en miksmaster, fordi det du gjør, får store konsekvenser for mange mennesker over lang tid. Gjør du jobben ordentlig, gir du folk muligheten til å skape seg et godt hjem. Gjør du en dårlig jobb, skaper du frustrasjon og dårlig livskvalitet. Så enkelt kan det sies. Det er mye vanskeligere å gjøre det i praksis, men det vet jeg vi får til med dette laget og all den erfaringen de sitter på etter over 70 år som Asker og Bærums fremste og største boligbygger», avslutter hun med et smil.

Del artikkelen: