Hopp ned til innhold

Referanseprosjekter

Balkongfornyelse i Bryn Borettslag 1

Vi er inne i en sommer som vi kanskje aldri kommer til å glemme. I koronatiden har vi måttet endre mange av våre vaner og det å ha et godt og funksjonelt hjem, er viktigere enn noen gang. Da en beboer i 2012 tok opp et ønske om å bygge veranda til 2-roms leilighet i Bryn Borettslag 1 på Rykkinn, var det nok ingen som visste hvor mye det kan komme til å bety.

Våren 2020 bygges og byttes det verandaer for fullt i hele Bryn Borettslag 1 og det begynner å se veldig flott ut. 

Byggeaktivitet i koronatider
Entreprenørfirmaet Balco fikk oppdraget og de har jobbet hardt for at prosjektet skulle ha fremgang, også i en arbeidshverdag preget av korona. ABBL bistår borettslaget og seksjonsleder for avdeling Rehabilitering, Atle Simonsen, har fulgt opp prosjektet fra starten.

- Det går generelt bra, prosjektet fortsetter i hovedsak som før. Vi har hatt noen utfordringer knyttet til koronapandemien og lå litt etter tidsskjema en periode. Jeg mener Balco har løst dagens utfordringer på en god måte, blant annet ved å dele inn i forskjellige mannskapsbrakker og ved at de forskjellige teamene spiser lunsj adskilt og deler seg på forskjellige leiligheter, forteller Simonsen.

Stort prosjekt
Det er et stort prosjekt, med endring av totalt 289 balkonger, fordelt på 7 blokker. Samtidig søkte borettslaget om å få bytte fra vanlige terrassedører til skyvedører. 

- Proffe samarbeidspartnere har gjort at prosjektet har hatt fin fremdrift og vi har opplevd dem som veldig løsningsorienterte. Alle de store leilighetene har byttet fra vanlige terrassedører til flotte skyvedører. Det som er veldig positivt er at 75 stk. 2-roms leiligheter nå får både balkong og skyvedører og 14 hybler får balkong og skyvedør, noe som gir en helt annen bo-opplevelse. Vi opplever at mange gleder seg over denne flotte oppgraderingen, som vil være positiv for hele området, sier Simonsen.

Til glede for alle
Et prosjekt av denne størrelsen krever et styre som er villig til å stå på ekstra og heldigvis har Bryn Borettslag 1 flere som drar lasset. En av disse er styreleder Lisbeth Mysen.

- I 2012 var det én beboer som foreslo at vi skulle bygge balkong til 2-roms leilighetene. Da var flere bekymret for at de skulle bli for små. Men da kom det på bordet at vi skulle utvide alle balkongene og få satt opp balkonger også der det ikke var balkonger fra før. For små skulle de ikke bli, sier styreleder Mysen.

- Vi tok et møte med plan og bygg i Bærum kommune, for å finne ut om det var mulig å få bygge på. I møtet kom det frem at det kunne være mulig. Eller, vi fikk avklart at det i hvert fall ikke var umulig, forteller Mysen.

Senere ble det på generalforsamling besluttet at verandaene skulle bygges på med 1,5 meter.

- Nå er vi godt i gang med prosjektet, der absolutt alle leilighetene får balkong. Vi mener det er viktig for bomiljøene å ha god uteplass, og at alle, også ett og to-roms leilighetene, får en romslig balkong og syvedører. Det gir jo en helt annet bo-opplevelse. Vårt motto er at alle skal ha samme mulighet. Dette kommer til å bli så fantastisk for alle som ikke har  hatt balkonger før. Selvfølgelig blir det også fint for alle som hadde balkong fra før, å få en større balkong.

Mange hensyn å ta
Med 289 leiligheter i borettslaget, er det mange å ta hensyn til. Med et knapt 2/3 flertall på generalforsamlingen, ble verandaprosjektet igangsatt.

- Selve utvidelsen ga ikke så mye større regning. Rehabilitering av balkongene var uansett nødvendig, så at vi utvider og legger til nye balkonger, ble ikke veldig mye dyrere. Husleien er øket litt, men vi har fortsatt ikke høy husleie i forhold til ande boligselskaper. Samtidig får jo alle boligene en verdiøkning, sier styreleder Lisbeth Mysen.

- Mange er nå spent på å ta i bruk de nye flotte balkongene. Selv er jeg fornøyd med gjennomføringen av prosjektet. Vi har fått veldig god hjelp fra rehab-avdelingen i ABBL, som har bidratt med god ekspertise og fin prosesserfaring. Jeg anbefaler alle å få den samme oppfølging fra ABBL. De kjenner blokkene våre, de kjenner boligmassen og det gjør det enklere å gjennomføre prosjektet, sier Mysen.