Hopp ned til innhold

Tips til ditt boligsalg

Enkle tips som gir deg bedre pris for boligen din

Et tiltalende førsteinntrykk

Førsteinntrykket er viktig. Sørg for at boligen fremstår som ren, ryddig, lys og luftig. Tenn noen stearinlys, ha friske blomster på bordet og entreen fri for klær og sko. Rydd og kast så mye du kan før visningen. Du skal likevel flytte, så benytt anledningen til å ta ryddejobben på forhånd.

Reparer småting og avslutt prosjekter

Nå er det på tide å fikse eventuelle uavsluttede prosjekter, som en manglende list, kran som drypper, løse ledninger, halvgjort malingjobb osv. Gå gjennom boligen med et kritisk blikk og rett opp feil og mangler. Dette gjelder både ute og inne. Det hender folk kikker i skap og skuffer, så ta en runde og rydd opp. 

Et malingstrøk kan lønne seg

Det er ikke sikkert potensielle kjøpere er like glad i knallfarger som deg. Det kan lønne seg å spandere noen liter lys maling, dersom du har hatt en forkjærlighet for knall gul og frisk eplegrønn. I dag vil de fleste helst ha lyse, rolige rom.

Rent og ryddig kjøkken

Kjøkkenbenkene må være rene og ryddige. Fjern alle «festlige» krukker og fat som du har til pynt. Skrubb oppvaskbenken så den skinner. Rydd og vask i skapet under oppvaskbenken. Fjern alle fingermerker fra skapdører og kjøleskap og sørg for at komfyren er skinnende ren. En krydderplante eller to i vinduet, pluss noen friske blomster på kjøkkenbordet setter prikken over i’en.

Et fristende og rent bad

På badet må alle flater vaskes grundig. Invester i nytt dusjforheng og noen nye håndklær i matchende farger. Fjern sminke, tannbørster, hårbørster, kammer osv. Ta bort den gamle skittentøysdunken, avfallskurven og badematten.

Hva med familiebildene?

Noen har vegger fulle av familiebilder, barnetegninger osv. Ta et kritisk overblikk og fjern det som blir for personlig. En boligkjøper er på jakt etter et hjem til seg og sin familie og det er lettere å se for seg et liv i ny bolig uten for mange bilder av deg og dine.