Ni tips til deg som skal selge leilighet i Bærum

Jan Erik Reenskaug har over 20 års erfaring som eiendomsmegler i Bærum. Han har flere råd til deg som skal selge bolig.  

Meglere som er på vei til visning.

For de fleste er det å selge bolig en viktig og stor hendelse. Det er mye man må tenke på og det kan være overveldende å orientere seg i jungelen av meglerhus. Reenskaug forteller at det første steget er å finne en god megler.

Hvordan velge megler?

– Mitt råd er å finne en megler med lokal kompetanse. Finn en som kjenner Bærum godt, og som har solgt mange boliger i ditt område. De har gjerne større kunnskap om markedet. Om du skal selge leilighet kjenner megleren ofte borettslagene og sameiene, og kan gi god informasjon og trygghet til kjøper, sier Reenskaug.

Når du har funnet en megler er det flere ting du selv kan gjøre for å bidra til et godt boligsalg.

– Enten du skal selge leilighet eller enebolig, så har jeg en liten sjekkliste jeg ofte deler med boligselger.

Portrettbilde av eiendomsmegler Jan Erik Reenskaug i ABBL. Han har over 20 år med erfaring som megler i Bærum.
LOKAL: Jan Erik Reenskaug er lokal eiendomsmegler i Bærum og hjelper deg med ditt boligsalg.

Eiendomsmeglerens tips og råd

1. Førsteinntrykk er alt! 

Man kommer langt med noen friske blomster og stearinlys. Det viktigste er at leiligheten fremstår som ren, ryddig, lys og luftig.

2. Avslutt små prosjekter

Enten det er løse dørhåndtak, eller en manglende list, gå gjennom boligen med et kritisk blikk og rett opp små feil og mangler.

3. Spander et malingsstrøk

Lyse farger gjør at leiligheten virker lys og romslig, det kan fort løfte boligsalget.

4. Ikke glem vinduene!

Vask alle vinduer og gardiner. Om du har mørke gardiner kan det være lurt å bytte de ut med noen lette og lyse alternativer.

5. Rent og ryddig kjøkken

Rydd ut av kjøkkenet og pass på å vaske alle flater, inkludert skapdører. Sett frem en krydderplante eller to i vinduet så kommer du langt.

6. Et fristende og rent bad

Alt av gamle håndklær, sminke, tannbørster og lignende må fjernes. Kast gjerne den gamle badematten og fjern skittentøyskurven. De passer ikke så godt inn på en visning.

7. Fjern bilder av familie

Kjøper er på jakt etter et hjem til seg og sine. Da må de kunne forestille seg hvordan det er å bo i boligen. Bilder av deg og din famille kan derfor virke forstyrrende.

8. Hva med fasaden?

Enten du har oppgang eller hage, pass på at utearealene ser hyggelige og innbydende ut.

9. Har du kjæledyr?

Det kan være greit å finne noen til å passe på katten eller hunden under visning. Rydd vekk hundesengen eller kattedoen. Pass på å vaske grundig, så slipper eventuelle allergikere å snu i døra.

– Når du har bestemt deg for å selge så kan dette være en grei liste å gå gjennom. Du trenger likevel ikke bekymre deg, gode meglere vil uansett gi deg veiledning og råd, sier Reenskaug.

Den gode megleren

Reenskaug forteller at det til syvende og sist alltid er meglers jobb å oppnå den absolutt høyeste salgsprisen for selger.

– Dette oppnår man med gode relasjoner og dyktige medarbeidere.

– For eksempel bruker jeg de beste folkene innen foto, takst og markedsføring. Jeg skriver alle salgsoppgaver selv og tar meg tiden til å spisse og tilpasse teksten så man treffer de rette kjøperne. Kreativitet og personlig markedsføring er en viktig kvalitet.