Ny bankavtale i boks

ABBL har inngått et nytt samarbeid med Sparebanken Øst. – De har lik filosofi som oss, og er opptatt av å være tett på og utvikle gode lokale nærmiljøer, sier ABBL-leder Kristin Birch-Aune Kongsrud.

– Vi er svært glade for å ha fått på plass dette samarbeidet. For eiendomsmeglerne våre blir det enklere å hjelpe folk med å få tilgang til en bankkontakt når de trenger finansieringsbevis. Sparebanken Øst har også kontorer i nærmiljøet vårt, noe vi mener er veldig bra for våre medlemmer, sier Kongsrud. Sparebanken Øst har hovedkontor i Drammen og filialer i både Sandvika og Asker, der ABBL-medlemmer vil kunne få personlig hjelp.

 – I dag er det mange banker som kun tilbyr rådgivning digitalt. Når man skal kjøpe sin første bolig og skal ta opp boliglån for aller første gang, eller man skal bytte lån etter mange år, mener vi det er en fordel å kunne komme innom banken og få personlig rådgivning. Hos Sparebanken Øst kan man det, uten å ha en avtale på forhånd, forklarer Kongsrud.

Det nye samarbeidet innebærer at ABBLs medlemmer vil få gunstige vilkår på lån og sparing hos Sparebanken Øst, som også tilbyr forsikringer og fond. I tillegg skal banken ha en fast spalte som gir råd for privatøkonomien i ABBL Nytt, og to ganger i året skal de holde kurs for ABBLs medlemmer. – Vi har planer om et kurs for unge som skal ta opp sitt første boliglån, der Sparebanken Øst vil gi veiledning i personlig økonomi og hvordan man sparer for å komme inn på boligmarkeder. Vi ønsker også å arrangere kurs for en litt eldre målgruppe om blant annet IT-sikkerhet. Vi tar også gjerne imot innspill fra medlemmer om hva de kan være interesserte i å lære mer om. Tips kan sendes tips@abbl.no , sier ABBL-sjefen.