Sparer penger på gode avtaler

Som ABBL-medlem kan du benytte deg av flere titalls rabattordninger. Nå har Jesper (12), Matilde (9) og Even (5) testet ut en skibakke, en kafé og trampolineparken Rush.

– Når vi skal gjøre noe sammen som familie, sjekker jeg alltid om det finnes gode rabatter man kan benytte seg av, sier Stian Krag-Iversen.

Trebarnsfaren fra Skui innrømmer gjerne at det fort kan bli dyrt når to voksne og tre barn vil gå på kino, i teater eller besøke en aktivitetspark.

– Jeg blir veldig glad hver gang jeg oppdager at det er penger å spare på et medlemskap, eller kanskje enda bedre, at kontingenten blir «tjent» inn på et godt kjøp, sier Krag-Iversen.

Som medlem i ABBL får han rabatt på en rekke aktiviteter rettet mot barn og unge. Men hva synes barna hans om tilbudene?

Familien fikk teste ut Kirkerudbakken, Kanel bakeri og Rush trampolinepark. Her kan du lese hva de synes, og hva slags medlemsrabatt du kan få:

Tidenes sesong for Kirkerudbakken

– Jeg har kjørt ganske mye her allerede, sier Even og setter utfor den 550 meter lange bakken. 5-åringen er også først nede.

– Det er bra med hopp her, synes Jesper. Han skulle gjerne stått mer på ski.

– Noen ganger er det litt kø i heisen, men det går bra, sier Matilde. Hun er oftest i bakken fordi hun også trener freeski.

I slalåmbakken på Vøyenenga kan man velge mellom bakker av ulike vanskelighetsgrader. Det er også en egen bakke for de aller minste barna.  

– Vi kaller oss Bærums største barnehage ler driftsleder Hans Kristiansen. Han forteller om en alle tiders sesong, som startet allerede i desember, og ikke ser ut til å ta slutt før lenge etter påske.

– Hver gang det kommer nysnø, tropper de ivrigste opp i god tid før bakken åpner. Da er det optimale forhold for pudderkjøring, sier han. Det har vært mange slike dager i 2024.

Kirkerudbakken blir mye brukt av aktive skikjørere, men også av yngre barn og småbarnsfamilier. Hver helg blir det tent en stor bålpanne, der man kan grille medbragt mat. I tillegg er det en stor og nyoppusset kafe i tilknytning til skianlegget.

 • Beste tid på døgnet: Rett etter snøfall, uavhengig av hvilken dag det er.
 • Passer for: Alle, inkludert barn ned i 2-årsalder.
 • Verdt å vite: Har skiutleie, egen barnebakke og gode bussforbindelser.
 • Penger å spare: Som ABBL-medlem får du 15 prosent rabatt på dagskort og kveldskort alle hverdager. Ordinær pris er 360 kroner.

Mange faste gjester hos Kanel bakeri

– Å gå på kafé sammen med familien er koselig, synes Matilde.

– Jeg liker gul smoothie. Den smaker helt tropisk, sier Jesper.

– Alle bollene er best, synes Even. Men verner om kanelsnurren.

Kanel Bakeri ved. Elvepromenaden i Sandvika drives av Linn Østby Bringsli, som er 5. generasjon i den lokale bakeri-slekten. Bakeriet, som er kjent for sine egenknyttede kanelsnurrer og solboller holder åpent alle dager i uken. Bakeriet er et populært sted for alt fra jobblunsjer til barseltreff og familiekos. Ifølge Linn møter hun ofte kunder som benytter seg av rabatten de får som ABBL-medlem. – Vi har for eksempel en fast gjeng som kjøper kaffe og gjærbakst nesten hver eneste dag. Med ti prosent i medlemsrabatt sparer de jo noen kroner i året, sier hun.

FEMTE GENERASJON BAKER: Linn Østby Bringsli holder åpent hver dag hele uken. – På hverdager går det mest i jobblunsjer og barseltreff, mens vi ser mange familier komme til oss i helgene, sier hun. Foto: Katrine Lunke
 • Beste tid på døgnet: I helgene baker vi opp ekstra mye gjærbakst, så da er det garantert ferske boller i alle varianter.
 • Passer for: Alle som liker å gå på kafé.
 • Verdt å vite: Bakeriet ble utvidet i 2023. Serverer også småretter og har øl og vin. Åpent på søndager.
 • Penger å spare: Som ABBL-medlem får du 10 % på bakervarer m/drikke, baguetter, smørbrød, lunsjretter og brød.

  Garanterer en skikkelig treningsøkt

  – Man blir sliten på en god måte, sier Matilde.

  9-åringen liker at alle kan hoppe så mye de vil, at det er kul musikk over anlegget og at man kjenner at man får trent hele kroppen.

  – Det er mye bedre sprett i trampolinene her enn den man har hjemme, sier Jesper.

  – Jeg tror jeg kunne vært her veldig lenge, sier Even.

  Rush trampolinepark i Grini Næringspark er åpen alle dager hele året, og er et populært sted, særlig blant småbarnsfamilier. Parken har tilbud for alle aldersgrupper og flere temabaserte eventer gjennom uken, som diskotime og «After Dark» der man hopper i mørket med discolys og blacklight.

  SVETT OG GLAD: Både barn og voksene kan få treningsutbytte av en time på Rush, mener daglig leder.

  – Jeg har faktisk hørt at 15 minutter på trampoline kan tilsvare 30 minutter med jogging, sier avdelingsleder Rebecca Kalvøy.

  Ifølge henne har de over 50 trampoliner i den 3000 kvm store parken, med ulik grad av sprett og bruksområder.

  Hos Rush har de også et eget kafeområde med glassvegger rundt, et mye brukt område for travle foreldre med datamaskiner under armen.

  • Beste tid på døgnet: Parken åpner klokken 14 alle hverdager, da er det ofte litt færre i parken (hvis man liker det).
  • Passer for: Alle over 3 år.
  • Verdt å vite: Parken har egen «minisprett» (0 til 6 år) i helgene fra klokken ni til ti. Det arrangeres også «voksensprett» (over 18 år) på torsdager fra klokken 20-21. Tre ganger i året kan man overnatte i parken.
  • Penger å spare: Som ABBL-medlem får du 20 prosent på trampolinehopping fra mandag til fredag. I helgene gjelder ordinære priser.

  Les også