Boligsalg: Slik hjalp ABBL-megler Høvik-paret

Da Milos og Danijela skulle selge leiligheten sin, var de aldri i tvil om hvilken megler de ville bruke til oppdraget.

Milos Stosic og Danijela Nikolic er erfarne boligkjøpere – og selgere. Paret trivdes godt i leiligheten på Høvik, der de har bodd det siste året.

– Vi fikk mye leilighet for pengene. Her er det hyggelige naboer, et velorganisert borettslag og en super vaktmester som følger med og holder alt i orden, sier Stosic.

Da paret skulle selge leiligheten, visste de hvilken megler de ønsket å bruke. Tidligere har paret både kjøpt og solgt bolig med hjelp fra ABBLs eiendomsmegler Jan Erik Reenskaug.

– Lang yrkeserfaring og et meglerfirma med godt rykte var avgjørende for oss, forteller Stosic.

FORNØYD KUNDE: Milos Stosic i leiligheten på Høvik. Da han skulle selge den, fikk han god hjelp av ABBL-megler Jan Erik Reenskaug.

Salg av bolig fra A-Å

Jan Erik Reenskaug har over 20 års erfaring som megler og vet hva som skal til for å oppnå et godt boligsalg.

– Et boligsalg begynner ofte med en uforpliktende befaring. Som oftest er selger mest opptatt av pris på boligen. Å få en sannferdig og riktig vurdering er avgjørende for et vellykket salg. Det enkleste for megleren er å sette en for høy pris for å fremstå som positiv og litt «rå». Det kan bidra til at man vinner et salgsoppdrag, men det er ofte ikke det beste for boligselger. Min erfaring er at man skal unngå
dette, sier Reenskaug.

En overpriset bolig får sjelden samme trykk på visning, og man risikerer at flere potensielle kjøpere heller ikke får den med i sine søk på finn.no, advarer han.

I møte med kunden er det første Reenskaug gjør å sende
over en e-takst (verdivurdering).

– Deretter blir det ofte en befaring til med ytterligere og dypere gjennomgang av fremdrift og tilbud, forklarer Reenskaug.

Hjelp til styling

I en salgsprosess er det hensiktsmessig å vise frem boligen fra sin beste side og synliggjøre mulighetene som finnes.

– Mange ønsker råd og veiledning om rydding, styling og hvilke oppgraderinger som må til for å få best mest mulig pris. I ABBL har vi en person med interiørkompetanse,
samtidig som vi samarbeider med de beste i markedet på styling, foto og markedsføring, sier Reenskaug, og legger til:

– En erfaren megler har god kompetanse når det gjelder å plukke ut de beste bildene. Jeg legger også mye energi i bildetekster og annonsens utforming.

Når annonse og salgsoppgave er godkjent av selger, blir boligen lagt ut på finn.no og i sosiale medier.

Reenskaug anbefaler å sette opp to visninger, for å være sikker på at alle interessenter har mulighet til å komme.

I etterkant av visningene blir alle interessenter fulgt nøye opp. Noen vil bare følge med på budrunden, andre er potensielle kjøpere og faktiske budgivere. Og det er nettopp her man gjerne ser verdien av en erfaren megler.

– Boligsalg er mer enn praktiske oppgaver som skal løses og det er ofte en del følelser i sving. Særlig gjelder dette dersom boligmarkedet er litt rolig. Da gjelder det å ikke forhaste seg og ta dårlige avgjørelser. I slike situasjoner er det gull verdt å ha en erfaren megler som kan gi råd og følge opp, sier Reenskaug.